Onze veel gestelde vragen
Ja, je zou je dak kunnen verhuren of mee doen als financierder.
Deze keus ligt bij de dakeigenaren. Als ze er voor kiezen een verbintenis aan te gaan voor 16 jaar dan verwijderd de coöperatie de zonnepanelen van het dak. Kiest de dakeigenaar er voor om ze na 15 jaar over te nemen voor €0.- dan blijven ze liggen. Voor alle panelen die de coöperatie koopt wordt al verwijderingsbijdrage betaald bij de aanschaf. Na de looptijd worden deze ingeleverd en gerecycled. Voor meer info zie: https://stichtingzrn.nl/pagina/over-stichting-open
Jazeker! Enschede Energie, Greuner (Weerselo, Rossum en Beuningen), Boeskoolstroom, Hengelo Energie en Hof van Twente, zijn andere coöperaties bij ons de buurt. Er zijn er nog veel meer, kijk bijvoorbeeld maar eens op https://www.hieropgewekt.nl/initiatieven. Maar niet allemaal maken ze gebruik van de relatief nieuwe en gunstige postcoderoos-regeling, en we zijn één van de eerste plaatsen, in navolging van Hof van Twente op Rozen en Enschede Energie, waar je lid kunt worden en mee kunt doen met een bijdrage die je al in het 1ste jaar terugverdient.
Geld! Maar voorop staat (hopelijk ook bij u) dat u de wereld een beetje beter maakt, door over te stappen op echt groene energie. En u draagt bij aan een beweging waarin burgers eigenaar zijn van de installaties waarmee groene energie wordt geproduceerd en dus ook beslissen waar en hoe geproduceerd wordt. Behalve de lasten ook 100% de lusten van groene energie.
De coöperatie is een ‘Coöperatie U.A’. De afkorting U.A. staat voor Uitgesloten Aansprakelijkheid. Leden kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. De coöperatie is juridisch eigenaar van de zonnestroominstallatie en dus aansprakelijk. Hiervoor is de coöperatie verzekerd. Mocht er zich toch een situatie voordoen waarin de schade aan de panelen niet verzekerd is (in geval van onverzekerde situaties, denk hierbij bijvoorbeeld aan oorlog of natuurramp), dan stopt het project. In dat geval zijn de leden enkel het de inleg van een paar tientjes kwijt, maar dat verdien je normaal gesproken in het eerste jaar al terug.
Nee, u wordt lid van de coöperatie Sunne Energie. De coöperatie is zelf geen energieleverancier, daarvoor is een leveringsvergunning nodig. U kunt klant blijven bij uw eigen energieleverancier.
Je kunt profiteren als:
1. Dakeigenaar
U heeft een dak en wilt dat wel ter beschikking stellen voor zonnepanelen: Mail ons!
2. Lid
U bent woonachtig in of in de buurt van Deurningen, of in één van de genoemde postcodes. U wilt mee profiteren en mee beslissen over de invulling van duurzame energie in onze regio.
Postcodes: 7559, 7595, 7522, 7577, 7561, 7524, 7552, 7597, 7558, 7562, 7576
3. Financier
U wilt een leuk rendement op uw spaargeld: u doet mee in de financiering van de zonnepanelen. Zie pagina financier voor meer informatie.